8del9: Festa Major

Col·labora al TotSuma!

L'espectacle

Entre l'estrès del bullici diari i la grisor de la rutina, les poblacions del nostre país viuen cada any un oasi de vida i color, com són els dies de Festa Major. Tota persona que hi forma part viu els dies d'una manera molt personal. Ja sigui qui en participa com a espectador o activament, acaba establint un vincle únic i vivint unes emocions poc comparables a cap altre esdeveniment pel fet de tractar-se d'una festa construïda i compartida entre totes les persones. Podem dir que una Festa Major és, sens dubte, el màxim exponent de la cultura popular més local del país.

L'espectacle 8del9: Festa Major és la nova proposta de l'Esbart Olot: una recreació musicalitzada i coreografiada de tot el que representen i tot el que es viu aquests dies als carrers i places d'arreu del país. Dirigida per Àlvar Borrell, amb Dani López a la direcció musical, la recreació pren com a model les Festes del Tura, la Festa Major d'Olot (declarada Festa Patrimonial d'Interès Nacional), i incorpora totes les seves característiques que la fan particular, però busca sobretot el denominador comú de totes les festes de Catalunya, a la recerca del verdader patrimoni col·lectiu. L'espectacle també vol ser el mirall dels sentiments més íntims de cada persona: la il·lusió dels nens per veure la cercavila, la rauxa del jovent que surt a la nit, la calma dels passejos pel centre de la ciutat en un dia no laborable, l'alegria pel retrobament d'antics coneguts i familiars o la barreja de tristesa i satisfacció després d'acabar la festa un any més.


La música

L'acompanyament musical prendrà alguns dels sons tradicionals de festa, com són el Toc de Castells, el Ball de Rams, els ritmes de correfoc o cançons de temàtica festiva, i seran fusionades amb altres peces d'àmbit més local, com són les dels balls de la Faràndula de la ciutat, el Ball Pla d'Olot, els Goigs a la Mare de Déu del Tura o la sardana Adéu vila d'Olot, en una reinterpretació contemporània composada per Dani López. Les melodies no seran interpretades en la seva forma original, sinó que es tractarà de versions creades per l'ocasió. La formació encarregada de tocar-ho serà una fusió entre conjunt de música moderna i cobla, permetent jugar amb diferents sonoritats. El resultat és una recopilació de músiques de festa major de gran valor, doncs algunes de les peces presents en la banda sonora de l'espectacle no havien estat mai abans enregistrades. 

L'estrena

L'espectacle s'estrenarà al públic el dissabte 13 de maig de 2017 a les 8 de la tarda, al Teatre Principal d'Olot. L'entrada serà lliure, amb sistema de finançament mitjançant taquilla inversa. Les entrades ja es poden aconseguir a Can Trincheria, al Teatre Principal, o a través d'internet, clicant a aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada